Беларуски пирог с круши и сметана

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
4k
26/02/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо491
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта до пяна. На малки порции се добавя сметаната.

Брашното се пресява с бакпулвера, содата и канелата. Добавя се към сметановата смес и се разбърква. Крушите се обелват и се нарязват на резени.

Слагат се като спирала на дъното на тава, постлана с хартия за печене. Лимонът се изцежда, със сока се напръскват крушите.

Резените круши се заливат внимателно с тестото. Пече се 50 минути на 180 градуса.

Охлажда се в тавата, след това се обръща в голяма чиния и се поръсва с пудра захар.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар