Руски пирог с цели круши

02/03/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо689
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява заедно с какаото, канелата и содата. Добавя се солта и захарта и се разбърква.

Добавя се оцетът, олиото и водата. Разбърква се. Орехите се режат на едро. Добавят се в тестото. Крушите се обелват и основата им се отрязва, за да могат да стоят.

В тенджера се налива 700 милилитра вода, медът и сокът от лимона. Сместа се загрява, слагат се крушите и се оставят да се варят 3 минути. Отцеждат се и се подсушават. В тава, намазана с мазнина, се излива тестото.

Крушите се слагат в средата на разстояние една от друга. Пирогът се пече 40 минути на 180 градуса. Внимателно се вади от формата и се поръсва с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар