Пиле с ориз

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
2k
3k
50
9k
04/03/2015
"Това е една от любимите ни класически рецепти, защото се приготвя изключително лесно, а резултатът е гарантиран "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
29 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо44 158
  • Преглеждания за месеца346
  • Преглеждания за седмицата73
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена29

Необходими Съставки

  • пилешко месо - около 1 кг (бутчета, крилца)
  • ориз - 300 г
  • лук - 200 - 300 г кромид или малки лукчет
  • чесън - 1 скилидка, по желание
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио - около 40 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в дълбок тиган и запържете почистения и нарязан ситно лук. Ако използвате малки лукчета, може да ги оставите цели или разполовени. След като лукът омекне, добавете скълцания чесън и измития в няколко води и отцеден ориз.

Разбъркайте и леко запържете ориза. Снемете от котлона и добавете сол и пипер. Прехвърлете в тавичка и отгоре разпределете парчетата пилешко, които също може да овкусите с малко сол и пипер.

В тавата долейте вода (ориз:вода - 1:3) леко разбъркайте и наместете отново пилешкото и сложете да се изпече до готовност в умерено загряна фурна (на около 200 градуса). Когато оризът абсорбира водата и пилешкото добие лек загар, пилето с ориз е готово.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Мила Тонкова
Мила Тонкова
03.05.2020 19:42
Аз добавих и масълце и пикантина, също така използвах бульонът от свареното пиле, което пък надробих и обезкостих! Стана много вкусно!
0
0
Диляна
Диляна
05.01.2020 11:21
Перфектната рецепта. Аз добавих малко морков.
0
0
Албена Асенова
Аз добавих и морков,но без чесън.
3
0