Тажин с телешко месо

MarianaMariana
Джедай
7
720
16/04/2015
"Екзотична комбинация между телешко месо и ароматни сини сливи с вълшебен вкус и аромат!"
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 706
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете нарязаното на кубчета телешко месо. Когато се запечата, го извадете и на негово място сложете лука, а след 1-2 минути и подправките.

Запържете до омекване и добавете ситно нарязаните домати. Гответе до изпаряване на водата на доматите.

Прехвърлете месото и лука в тажин, добавете нарязаните на кръгчета моркови и сините сливи. Залейте с 500 мл вряла вода, натрошете телешкия бульон.

Разбъркайте добре и печете около 60 минути на 180 градуса. Отстранете капака и запечете за още 15-20 минути. Поднесете ястието с варен или задушен ориз.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар