Начин на приготвяне
Отрежете капачетата на тиквите, които предварително сте почистили. Семките се изгребват, след което с помощта на резачка за плодове или лъжица се издълбава вътрешността им, като внимавате да не нараните кората.
Пулпата се нарязва на ситно. Картофите се режат на кубчета, а лукът, чесънът, розмаринът и салвията се нарязват на ситно.
Загрейте зехтина и запържете за кратко лука, чесъна, розмарина и салвията. Добавете тиквата и картофите, поръсете с брашно и разбъркайте добре. Налейте виното и намалете силата на котлона.
Добавете нарязаните на кубчета домати, овкусете със сол и черен пипер и задушавайте на тих огън за около 40 минути.
Докато ястието се готви може да приготвите полентата. Кипнете водата и добавете царевичното брашно и разбъркайте енергично с дървена лъжица. Овкусете със сол и индийско орехче, варете 3 минути на тих огън, свалете от котлона и добавете маслото. Разбъркайте, докато маслото се разтопи.
Разпределете зеленчуковото рагу в двете тикви, поръсете с пармезан и поднесете с топлата полента, която се поднася в отделни съдове.
Рагуто се разпределя в издълбаните панички от тиквите.