Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчуково рагу с полента в тиква

Зеленчуково рагу с полента в тиква

MarianeMariane
Джедай
5611k
Зеленчуково рагу с полента в тиква2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • тиква - 2 малки (по 500 - 600 г)
  • картофи - 250 г
  • лук - 2 малки глави
  • чесън - 2 скилидки
  • салвия - 3 листенца прясна
  • розмарин - 1 малко стръкче пресен
  • зехтин - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червено вино - 3 с.л.
  • домати - 300 г
  • сол
  • черен пипер
  • пармезан - за гарниране
  • за зеленчуковата полента
  • царевично брашно - 100 г фино за качамак
  • вода - 350 мл (прясно мляко)
  • масло - 2 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете капачетата на тиквите, които предварително сте почистили. Семките се изгребват, след което с помощта на резачка за плодове или лъжица се издълбава вътрешността им, като внимавате да не нараните кората.

Пулпата се нарязва на ситно. Картофите се режат на кубчета, а лукът, чесънът, розмаринът и салвията се нарязват на ситно.

Загрейте зехтина и запържете за кратко лука, чесъна, розмарина и салвията. Добавете тиквата и картофите, поръсете с брашно и разбъркайте добре. Налейте виното и намалете силата на котлона.

Добавете нарязаните на кубчета домати, овкусете със сол и черен пипер и задушавайте на тих огън за около 40 минути.

Докато ястието се готви може да приготвите полентата. Кипнете водата и добавете царевичното брашно и разбъркайте енергично с дървена лъжица. Овкусете със сол и индийско орехче, варете 3 минути на тих огън, свалете от котлона и добавете маслото. Разбъркайте, докато маслото се разтопи.

Разпределете зеленчуковото рагу в двете тикви, поръсете с пармезан и поднесете с топлата полента, която се поднася в отделни съдове.

Рагуто се разпределя в издълбаните панички от тиквите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: