Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко месо на скара

Пилешко месо на скара

MarianeMariane
Джедай
5611k
Пилешко месо на скара2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Може да познаете, че пролетта е дошла не само по щъркелите, но и по изкусителната миризма на печено пилешко месо на скара"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 750 г
  • червено вино - 2 с.л. оцет
  • билки - 3 с.л. сушени (мащерка, риган, розмарин, начупен дафинов лист, и др.)
  • горчица - 2 с.л.
  • чесън - 2 ч.л. на прах
  • зехтин - 1/4 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете виното, билките, горчицата, чесъна и другите подправки. Разбъркайте добре и в получената смес мариновайте пилешкото месо поне за 8 часа, най-добре за едно денонощие.

Ароматното пилешко месо се пече върху предварително загрята скара за около 4 минути от всяка страна. Може да го изпечете и във фурна - времето за печене е 15 минути в предварително загрята на 180 г фурна.

Поднесете печеното на скара пилешко месце със свежа салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
изглежда вкусно
23.01.2016 08:48