Пиле с лимон по френски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пиле с лимон по френски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 3 стръка
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива добре, подсушава се и се надупчва с вилица. Намазва се с олио и се поръсва от всички страни със сол и черен пипер.

Лимонът се измива и заедно със стръковете мащерка се слага вътре в пилето.

Птицата се завива в алуминиево фолио и се запича в предварително загрята на 220 градуса фурна.

След 1 час пилето се отвива и се пече още половин час, за да се получи коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: