Начин на приготвяне
Двата вида кайма се смесват с нарязания на ситно лук и стритата мащерка. Каймата се смесва с нарязания на ситно гъши дроб.
Патицата се пълни с каймата с дроба. Слага се в тава, полива се с разтопеното масло и се пече 30 минути на 175 градуса.
Около патицата се нарежда брюкселското зеле, връща се във фурната и се пече още 30 минути. Приготвя се сос, като гъбите се нарязват на филийки и се запържват в олиото.
Бульонът се загрява и при непрекъснато разбиване с тел се кипва. Добавят се гъбите и сосът къкри 10 минути на бавен огън при непрекъснато бъркане.
Добавя се солта и виното и сосът се изпарява до две трети от първоначалния обем. Патицата се вади от фурната, оставя се за 1 час, нарязва се и се сервира със соса.