Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Свежа супа с киселец и лапад

Свежа супа с киселец и лапад

MarianeMariane
Джедай
5611k
Свежа супа с киселец и лапад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • киселец - 300 грама
  • лапад - 15 - 20 листа
  • лук - 1 връзка пресен , или една голяма глава стар лук
  • картофи - 2 бр. големи
  • масло - 50 грама
  • бульон - 1 литър зеленчуков или пилешки
  • прясно мляко - 1 чаена чаша
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и запържете ситно нарязания зелен лук до омеквани. Налейте бульона, прибавете едро нарязаните картофи и кипнете.

Варете 15 минути до омекване на картофите, след което сложете нарязаните лапад и киселец.

Варете до омекването на листните зеленчуци, след което пасирайте.

Налейте прясното мляко, върнете на котлона да клокне и свалете от огъня. Поднесете супата с крутони и пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: