Начин на приготвяне
Млякото се кипва, сметаната се загрява, без да кипне. Половината от млякото и цялата сметана се смесват, добавя се брашното, разбърква се и се оставя да изстине леко. Добавя се маята, размита в останалото топло мляко. Добавят се две яйца. Сместа се разбърква и се оставя на топло 1 час.
Добавят се останалите жълтъци, смесени с половината захар. Добавят се белтъците, разбити на сняг с останалата захар. Всичко се разбърква, добавя се останалото брашно и тестото се оставя за 1 час на топло. Меси се, като се удря 50 пъти в масата.
Слага се във форма, намазана с масло и поръсена с брашно, като формата се пълни до половината. Тестото се оставя да се надигне на топло за 40 минути и се пече около час на 180 градуса.