Тиквички с елда

MarianaMariana
Джедай
561
751
2k
20/05/2015
"Здравословно и вкусно - две основателни причини още сега да приготвите тиквички с елда "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 753
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата32
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките и ги нарежете на кубчета. Загрейте малко олио и задушете с 1 ч.ч вода до омекване първо ситно нарязаните лук и чесън, а след това и тиквичките, морковите и чушката.

Добавете изплакнатата елда, налейте 1 ч.ч. вода и варете до готовност.

По желание може да прехвърлите сместа в тавичка и да изпечете във фурната.

Преди поднасяне се поръсва със ситно нарязан копър.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
July
July
04.05.2020 22:27
Благодаря за рецептата! Винаги търся нови начини да сготвя елда, защото много я обичам, а и е много полезна.
Нямах прясна чушка и добавих една печена чушка от буркан. Може би трябваше да пропусна, защото не се вписаха много в свежия вкус на ястието. Не харесвам копър, използвах за подправки малко джинджифил и къри. Не стигна до фурната :)
0
0
Потребител#178366
Много лесна и вкусна рецепта, добавих орехи като сложих да се пече за около 15 мин. и добавих чубрица, и доби много приятен балкански привкус, приятно се вписва в общия вкус. Много е хранителна и едновременно не тежка храна. Успех!
1
0