Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешки дроб със зеленчуци и сланина

Телешки дроб със зеленчуци и сланина

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Телешки дроб със зеленчуци и сланина2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • дроб - 1 кг телешки
  • моркови - 1 брой
  • грах - 200 г
  • лук - 3 - 4 глави кромид
  • магданоз - 1/4 връзка
  • масло - 1/2 пакетче краве
  • сланина - 3 - 4 резенчета солена
  • домати - 2 - 3 броя червени
  • брашно - 2 с.л.
  • лимони - 1/2 плод
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се измива, а след това се подсушава със суха кърпа, набожда се (шпикова) с парченца от сланината, посолява се и се поръсва с червен пипер.

В съда за готвене се поставят грахът и нарязаните на дребно лук и магданоз. Прибавя се черният дроб и се налива топла вода, колкото да покрие зеленчука. Ястието се захлупва и се вари на слаб огън около 1 час.

В сгорещеното масло се слага брашното и се пържи до златисто оцветяване, след което се залива със соса от ястието. Към получения сос се прибавят доматите, нарязани на филийки. След като ври още няколко минути, сосът се подправя с лимоновият сок, посолява се, ако е необходимо, и се отстранява от огъня.

При поднасянето на ястието, дробът се нарязва на филийки, поставя се в топли чинии и се залива със соса, а околовръст се нареждат зеленчуците.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: