Тарт Фламбе

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
22/04/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 846
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете гладко тесто от пресятото брашно заедно със солта, олиото, водата. Разточете го на тънък блат и го сложете в тава, постлана с хартия за печене.

Разбъркайте сметана със малко прясно мляко и намажете тестото. Отгоре разпределете нарязан бекон и лук (на полумесеци). Поръсете с прясно смлян черен пипер и малко листенца розмарин.

Сложете Тарта Фламбе да се пече за около 15-20 минути в силно загряна фурна. Тартът трябва да получи лек тъмен загар, за да оправдае името си (от френски: Хваната от огъня).

Поднесете готовия тарт веднага, поръсен със свеж розмарин заедно в компанията на бяло вино (Ризлинг). В Германия тази рецепта е известна като Флам Кухен.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар