Гъби с пармезан

MarianeMariane
Джедай
5611k
Гъби с пармезан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лимони - 1 бр.
  • розмарин - 1 с.л. накълцан пресен
  • зехтин - 2 с.л.
  • гъби - 300 г печурки
  • пармезан - 20 г настърган
  • сол
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените гъби се нарязват на филийки и се нареждат на дъното на огнеупорна тава, застлана с хартия за печене.

Поръсват се със смес от настъргана лимонена кора, розмарини и зехтин.

Пекат се 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, поръсват се с настъргания пармезан и се запичат още 10-ина минути.

Поднесете гъбите с бяло вино или с бира.

Наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: