Пиле със зелено масло

25/05/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо683
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Магданозът и копърът се нарязват на ситно и се смесват с омекналото масло. Лимонът се изцежда, сокът се добавя към маслото. Добавя се половината от солта и сместа се разбърква.

Пилето се измива, подсушава се със салфетки и се натърква с останалата сол отвътре и отвън.

Кожата на гърдите внимателно се повдига и под нея се слага от зеленото масло.

Кожата се притиска, пилето се връзва с конец и се пече час и половина на 200 градуса, като периодично се полива със соса от печенето.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар