Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Терин»Пилешки терин за пикник

Пилешки терин за пикник

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пилешки терин за пикник2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бекон - 300 г пушен
  • олио - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • наденица - 8 бр.
  • дробчета - 125 г
  • пилешки бутчета - 4 бр. обезкостени
  • ябълки - 1 бр. настъргана
  • индийско орехче - 1/ ч.л.
  • шамфъстък - 50 г
  • хляб - 50 г трохи
  • ракия - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продълговата форма се застила с хартия за печене. Загрейте олио в тиган и запържете лука. Наденичките, дробчетата, пилешкото месо, ябълката, индийското орехче, трохите, ядките и ракията.

Смесете с лука и подправките. Върху тавата за печене с хартията се нареждат половината лентички бекон и отгоре се изсипва сместа.

Сложете останалите ленти бекон върху терина, покрийте с фолио. Формата се слага в друга, пълна с гореща вода и се запича в загрята на 180 градуса фурна за 90 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: