Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Славянски гювеч със свинско

Славянски гювеч със свинско

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Славянски гювеч със свинско4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Стара рецепта за славянски гювеч, която се предава от поколение на поколение по нашите земи"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • олио - 1/2 чаша
  • лук - 4 глави
  • домати - 7 - 8
  • червени чушки - 7 - 8
  • ориз - 1 чаша
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на по-големи парчета и се пържи в сгорещена мазнина. Изважда се и в същата мазнина се запържва до омекване нарязаният на едри кубчета лук.

Прибавят се 1-2 домата, нарязани на ситно и ястието ври, докато сокът не се изпари. Посолява се, подправя се с червения пипер и се разрежда с гореща вода. Месото се връща в тенджерата и всичко се вари на умерен огън.

Щом месото поомекне, се добавят почистените и нарязани на едро чушки, останалите домати, както и ориза. Ястието се разбърква и се изсипва в гювеч.

Печете славянския гювеч на умерена фурна, а ястието се поднася с наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
511
46
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ще се пробва
07.07.2024 14:47
Христо Славейков
Христо Славейков
Рецептата е хубава, класика в жанра!
03.05.2023 00:33
Пламен
Пламен
Според мен, месото става по добре когато лукът го предхожда в мазнината! Опитайте да запържите лук с сол и в тази мазнина продължете с месото.
26.06.2012 23:20
4
бени
бени
в гювече няма как да не се свари оризът
25.03.2012 13:29
2
sunny
sunny
Струва ми се хубава рецепта, но искам да попитам нещо. Киселината от доматите няма ли да попречи на ориза да се свари до готовност?
24.03.2012 22:47
7
2