Мароканско пиле с хариса

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16713570
21/06/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо527
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо направете соса хариса. За целта запечете чушките на грил тиган и ги обелете.

Пасирайте ги заедно с чесъна, кориандъра и кимиона, добавете зехтина. Сложете в хладилник. Почистете грил тигана и го загрейте отново.

Сложете лука в купа, смесете го с червения пипер и кимиона. Намажете с тази смес пилешките гърди и ги запечете на грил тигана.

Сложете кориандъра в купа и го овкусете със зехтин, лимоновия сок и черен пипер. Поръсете с него пилешките гърди и ги сервирайте със соса хариса.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар