Начин на приготвяне
Тиквичките се обелват и се режат на кубчета. Едната глава лук се реже на ситно и се запържва заедно с тиквичките в половината зехтин, смесен с половината масло.
Добавя се сол и малко вода и всичко се задушава още 10 минути на среден огън, докато се изпари водата. Тиквичките и лукът се отцеждат в гевгир от мазнината. Кашкавалът се настъргва на ситното ренде.
Яйцата се разбиват и се смесват с кашкавала и сметаната, добавят се тиквичките и лукът. В тава, намазана с масло, се излива сместа с тиквичките. Пече се 30 минути на 180 градуса. Чесънът се нарязва на ситно и се смесва с босилека и нарязаната на ситно мента.
Доматите се попарват с вряла вода, после се заливат със студена. Другата глава лук се нарязва на ситно и се запържва в останалия зехтин до омекване. Добавя се ментата с чесъна, захарта и босилека. Доматите се пасират заедно с подправките. Паят се сервира заедно със соса.