Френски пай с млади тиквички

21/06/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 004
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се обелват и се режат на кубчета. Едната глава лук се реже на ситно и се запържва заедно с тиквичките в половината зехтин, смесен с половината масло.

Добавя се сол и малко вода и всичко се задушава още 10 минути на среден огън, докато се изпари водата. Тиквичките и лукът се отцеждат в гевгир от мазнината. Кашкавалът се настъргва на ситното ренде.

Яйцата се разбиват и се смесват с кашкавала и сметаната, добавят се тиквичките и лукът. В тава, намазана с масло, се излива сместа с тиквичките. Пече се 30 минути на 180 градуса. Чесънът се нарязва на ситно и се смесва с босилека и нарязаната на ситно мента.

Доматите се попарват с вряла вода, после се заливат със студена. Другата глава лук се нарязва на ситно и се запържва в останалия зехтин до омекване. Добавя се ментата с чесъна, захарта и босилека. Доматите се пасират заедно с подправките. Паят се сервира заедно със соса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар