Пилешко с нахут по марокански

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
12/07/2015
"Доверете се на магьосника в Мароканската кухня - тажина, с негова помощ всичко е по-лесно и вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 002
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и запържете месото и лука. Добавете чесъна, след което смесете с брашното.

Прибавете бульона, лимонова кора и сок, шафрана, канелата, черен пипер и сол.

Кипнете сместа и я прехвърлете в тажин. Добавете нахута и картофите, разбъркайте и печете за 2 часа в загрята на 180 градуса фурна.

Поръсете с магданоз и сервирайте веднага.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар