Италианска торта с кафе и маскарпоне

Марина НордМарина НордНовак1219
30/06/2015
"Италианските торти са като италианските афери - бурни, вълнуващи и много, много, много желани "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 911
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се намачкват. Маслото се разтопява, добавя се половин супена лъжица кафе. Сместа се добавя към бисквитите и се разбърква до получаването на еднородна маса.

Слага се в ринг за торта, като се притиска към дъното, и се оставя в хладилника. Желатинът се залива с 12 супени лъжици студена вода и се оставя, докато набъбне.

Разтваря се на водна баня и се смесва с останалото кафе. Маскарпонето се разбива с пудрата захар и йогурта. Добавя се кафето с желатина и всичко се разбърква много внимателно.

Тази смес се излива върху основата от бисквити и се оставя в хладилника за 8 часа, за да стегне напълно. Преди сервиране шоколадът се настъргва на едро и с него се поръсва тортата.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар