Патладжани по марокански

03/07/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 688
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се нарязва се на ситно и се смесва с джинджифила.

Патладжаните се измиват и се нарязват на кръгчета с дебелина 1 сантиметър, поръсват се със сол и се запържват до златисто от двете страни.

Чесънът с джинджифила се запържват за 2 минути при непрекъснато бъркане.

Сваля се от котлона, добавя се лютият червен пипер, медът, кимионът и половин чаша вряла вода. Лимонът се изстисква и сокът се добавя към сместа с меда.

Сместа се кипва, сваля се от котлона и с нея се заливат патладжаните.

Загряват се на котлона за 10 минути на среден огън. Охлаждат се напълно и се сервират.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар