Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжани по марокански

Патладжани по марокански

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Патладжани по марокански2 / 2
03/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • мед - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • джинджифил - 2 щипки на прах
  • кимион - 1 щипка млян
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се нарязва се на ситно и се смесва с джинджифила.

Патладжаните се измиват и се нарязват на кръгчета с дебелина 1 сантиметър, поръсват се със сол и се запържват до златисто от двете страни.

Чесънът с джинджифила се запържват за 2 минути при непрекъснато бъркане.

Сваля се от котлона, добавя се лютият червен пипер, медът, кимионът и половин чаша вряла вода. Лимонът се изстисква и сокът се добавя към сместа с меда.

Сместа се кипва, сваля се от котлона и с нея се заливат патладжаните.

Загряват се на котлона за 10 минути на среден огън. Охлаждат се напълно и се сервират.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: