Кюфтенца с ядки и сирене

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Кюфтенца с ядки и сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12 бр.

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 1 с.л.
  • брашно - 30 г
  • прясно мляко - 120 мл
  • ядки - 250 г нарязани (кашу, бадеми, орехи, лешник)
  • хляб - 60 г натрошен
  • галета
  • моркови - 2 бр.
  • магданоз - 1 с.л.
  • мащерка - 1 с.л.
  • пармезан - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр
  • олио - за пържене
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука и чесъна, прибавете брашното и пържете още 1-2 минути.

Добавете млякото и кипнете. Махнете от котлона и прибавете хляба, ядките, морковите, подправките, пармезана и лимоновия сок. Оставете сместа да се охлади.

Оформете 12 кюфтенца, оваляйте ги първо в яйцето, след това в галетата. Изпържете ги и ги поднесете със салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: