Ризото ала Миланезе

MarianaMarianaДжедай7720
01/07/2015
"Точно както го правят там - стъпка по стъпка и черпак по черпак ..."
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 178
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте бульона. Междувременно загрейте половината масло и добавете към него ситно нарязания лук, телешкия мозък.

Запържете до омекването на лука и добавете ориза.

Запържете продуктите за няколко минути, след това залейте с виното, кипнете и варете 2 минути.

Добавете около 200 мл бульон и варете до абсорбирането му. След това добавете постепенно и останалата част от бульона, като в една от порциите разтворете шафрана.

Овкусете със сол и черен пипер и когато оризът е готов го свалете от огъня, добавете останалото масло и поръсете с пармезан.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар