Пилаф с булгур и леща

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16714119
08/07/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 148
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете лещата в студена вода за 1 час, а булгура - за 15-20 минути. Отцедете ги. Сипете лещата в тенджера, добавете кориандъра, канелата и 2 ч.ч. вода. Кипнете и сварете лещата.

Междувременно загрейте зехтина и запържете бекона. Извадете и го сложете на кухненска хартия.

Запържете лука и чесъна в олиото, добавете кимиона и върнете бекона в тенджерата.

Сипете булгура при сварената леща, добавете бекона, овкусете със сол и черен пипер. Поръсете с магданоз и сервирайте.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар