Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Мус от скариди и маскарпоне

Мус от скариди и маскарпоне

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Мус от скариди и маскарпоне2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • маскарпоне - 250 г
  • скариди - 400 г сварени
  • магданоз - 1 бр. корен
  • сметана - 150 г
  • магданоз - 1 връзка
  • лимони - 1/2 бр.
  • бял пипер - 1/3 ч.л. млян
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Коренът от магданоз се разрязва на четири части. Слага се във вода заедно със солта и белия пипер.

Лимонът се нарязва на резени и се пуска във водата. Сместа се кипва и в нея се пускат скаридите за 2 минути. Охлаждат се.

Пасират се заедно с магданоза. Маскарпонето се смесва със сметаната и се разбива до кремообразна смес.

Добавя се сместа със скаридите и се разбива. Слага се във формички за тарталети и се оставя в хладилника да се стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: