Начин на приготвяне
Брашното се смесва с нарязаното студено масло, реже се, докато не стане на трохи. Добавя се яйцето, солта и студената вода. Замесва се тесто, прави се на топка и се оставя в хладилника за 30 минути.
Пресният лук се нарязва на ситно. Копърът и босилекът се режат на ситно. Лукът се смесва с копъра и босилека, попарва се с вряла вода и се оставя в гевгир, за да се отцеди.
Изварата се смесва с попарените копър, босилек и пресен лук. Кашкавалът се настъргва. Две трети от настъргания кашкавал се добавят в плънката. Сметаната се смесва с яйцата и солта и се добавя към плънката. Тестото се разточва.
На дъното на тава, постлана с хартия за печене, се слага тестото така, че да се оформят стенички. Излива се плънката и отгоре се поръсва с останалия кашкавал. Пече се 45 минути на 180 градуса. Сервира се топъл или студен.