Чарда токанье

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Чарда токанье1 / 2
18/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5-6
"Нямаме търпение да опитаме вкуса на това ястие - Чарда токанье!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг филе
  • пилешки дробчета - 500 г
  • гъби - 150 г
  • червени чушки - 100 г
  • домати - 100 г
  • лук - 50 г кромид
  • люти чушки - 1 брой
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото се нарязва на тънки парчета и се запържва в маслото. Добавят се дробчетата, овкусява се с червения пипер, след което се добавят и чесънът, ситно нарязаната люта чушка. Посолява се на вкус.

В отделен сьд се задушават ситно нарязаните чушки, лукът, доматите, гъбите и червеният пипер. Телешкото филе се добавя към задушените зеленчуци.

Това традиционно унгарско ястие се поднася с хлебчета галушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Подобни от медията