Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Печена полента с чушки

Печена полента с чушки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Печена полента с чушки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 115 г
  • масло - 25 г
  • магданоз
  • салвия
  • мащерка
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • чушки - 2 бр. червени + 2 бр. жълти (печени)
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете 600 мл подсолена вода и сипете вътре царевичното брашно, Разбърквайте непрекъснато 15-20 минути, махнете от котлона и овкусете с пдоправките, масло и черен пипер.

Сипете в малка продълговата форма и оставете да се охлади. Извадете от формата и нарежете на тънки резени, намажете ги с разтопено масло и запечете за 4-5 минути.

Междувременно загрейте зехтина и запържете чесъна и нарязаните на ленти чушки за 1-2 минути. Овкусете ги с балсамовия оцет, сол и черен пипер.

Сипете сместа върху резените полента и сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: