Агнешко бутче в лимонова марината

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
14/07/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 456
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • зехтин - 160 мл
  • чесън - 8 скилидки
  • лимони - сок от 3 бр. + 3 бр. лимони
  • дафинов лист - 2 бр.
  • мащерка - 2 с.л.
  • черен пипер - 2 с.л. зърна
  • кориандър - 2 с.л. семена
  • агнешко бутче - 1 бр. (около 3.5 кг) обезкостено
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете зехтина, лимоновия сок и нарязаните лимони, чесъна, дафиновия лист, мащерката, черния пипер и кориандъра.

Добавете агнешкото, разбъркайте и го оставете да се маринова за 12-24 часа.

Загрейте грила и запечете месото, като от време на време го обръщате.

Професионален трион за рязане на месо 40cm
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален трион за рязане на месо 40cm
47.80 лв.
Виж ››

Ако обичате месни ястия, вероятно често приготвяте такива у дома. Още по-лесно ще ви е с професионален нож за рязане не месо. Остър, удобен за употреба, практичен. С нож за месо в ръка готвенето е фасулска работа.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар