Тиквички, пълнени с ориз

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Тиквички, пълнени с ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
140 мин.
Порции
10
"Стане ли топло, залагаме на по-леките ястия, като тези тиквички, пълнени с ориз"

Необходими Продукти

  • тиквички - 10 бр. едри
  • домати - 200 г
  • моркови - 200 г
  • ориз - 500 г
  • лук - 2 връзки пресен
  • олио - 300 мл
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 2 кофички
  • брашно - 50 г
  • копър - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете тиквичките и надраскайте кората им с назъбената част на ножа. Разполовете и ги издълбайте, след което леко посолете вътре.

Запържете в 200 мл олио (или по малко, ако предпочитате) нарязания зелен лук и моркови за 10 минути. Добавете измития ориз и долейте 1 л гореща вода. Задушете за 15 минути във фурна и след това оставете да изстине, но без да разбърквате.

Добавете към ориза ситно нарязаните домати, черен пипер, магданоз, копър, сол и 1 белтък. Разбъркайте и напълнете тиквичките, като потопите краищата им в брашно.

Подреждайте ги в тава и залейте с останалото олио. Долейте и вряла вода, която трябва да покрие 2/3 от тавата, посолете и сложете да се пекат до готовност.

Разбийте киселото мляко, жълтъка, останалото брашно с отцедения бульон от тиквичките. Сипете сместа в тавата и оставете да кипне. При поднасяне поръсете с останалия нарязан магданоз и копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: