Начин на приготвяне
Почистете патешките бутчета от излишната мазнина, като премахнете и хрущяла с кожата от долната част, за да се оголят кокалите.
Загрейте тиган без мазнина, поръсете бутчетата със сол и пипер и ги запечатайте от всички страни.
След като обърнете месото, добавете 25 г масло в тигана и залейте патешкото, след като се разтопи.
Прехвърлете запечатаните бутчета в тава и ги изпечете за около 45-60 минути в загряна на 180 градуса фурна.
Настържете портокаловата кора, изцедете сока на цитруса и ги сложете в тенджерка на котлона. Прибавете меда и поръсете с малко сол и пипер, след като сокът заври. На тънка струйка долейте сметаната с ликьора, бъркайте и след няколко минути снемете от котлона и прецедете соса.
Поднесете патешките бутчета заедно с портокаловия сос.