Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Патeшки бутчета с портокалов сос

Патeшки бутчета с портокалов сос

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Патeшки бутчета с портокалов сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2
"Запретвайте ръкави, защото първи урок на тема Гурме кухня за начинаещи започва"

Необходими Продукти

  • патешки бутчета - 2 бр. (700 - 800 г)
  • масло - 25 г немско
  • портокали - 1 бр. (сок и кора)
  • ликьор - 30 мл портокалов
  • мед - 1 с.л.
  • сметана - 150 мл за готвене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете патешките бутчета от излишната мазнина, като премахнете и хрущяла с кожата от долната част, за да се оголят кокалите.

Загрейте тиган без мазнина, поръсете бутчетата със сол и пипер и ги запечатайте от всички страни.

След като обърнете месото, добавете 25 г масло в тигана и залейте патешкото, след като се разтопи.

Прехвърлете запечатаните бутчета в тава и ги изпечете за около 45-60 минути в загряна на 180 градуса фурна.

Настържете портокаловата кора, изцедете сока на цитруса и ги сложете в тенджерка на котлона. Прибавете меда и поръсете с малко сол и пипер, след като сокът заври. На тънка струйка долейте сметаната с ликьора, бъркайте и след няколко минути снемете от котлона и прецедете соса.

Поднесете патешките бутчета заедно с портокаловия сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: