Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Паниран дроб с ароматни подправки

Паниран дроб с ароматни подправки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Паниран дроб с ароматни подправки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Самотна бира търси връзка с паниран дроб, по възможност с ароматни подправки за взаимни удоволствия"

Необходими Продукти

  • черен дроб - 600 г
  • яйца - 2 броя
  • брашно - 4 с.л.
  • галета - 6 с.л.
  • лимони - 1 брой
  • олио - за пържене
  • сода - хлебна
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка - 1 ч.л.
  • майорана - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се почиства от ципи, измива се и се нарязва на парчета. След това се поръсва с малко хлябна сода и така престоява около 15-30 минути и после се измива и подсушава. Това се прави с цел дробът да не стане сух.

Сгорещява се мазнина в тиган, парчетата дроб се овалват първо в брашно, после в яйцата, в които са сложени всички подправки и накрая в галета.

Дробът се пържи по 3 минути от всяка страна и се отцежда върху кухненска хартия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
56
44
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Даниела
Даниела
Това е най-вкусния черен дроб, който съм приготвяла в кухнята си! Става невероятно вкусен! Поздравления за рецептата!
05.04.2015 18:26
1