Родопски пататник

Миша
Миша
Новак
07/08/2015
"Тази рецепта няма тайна подправка...чисти продукти и родопски въздух са двете важни неща, да се получи перфектен пататник"
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 142
  • Преглеждания за месеца496
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете почистените картофи и лук на по-едро ренде. Изцедете излишната течност, ако е прекалено много. Овкусете сместа с джоджена и сол на вкус.

Отделно разбийте яйцата с олиото и черния пипер и объркайте към картофите. Намазнете голяма тава с 2 с.л. олио и сложете 1 кора от листите, като краищата трябва да излязат от тавата.

Сипете вътре плънката и я притиснете, като разпределите равномерно.

Разпределяме добре плънката и притискаме леко към стените на тавата, за да се оформи.

Отгоре сложете втората кора и застъпете с краищата на първата. Сложете тавата върху умерено загрят котлон или може да изпечете пататника във фурна.

Когато ястието се зачерви добре от долната страна, обърнете го върху поднос и после го върнете в тигана, да се запече и от другата страна.

Намажете готовия пататник обилно с масло и го охладете леко, преди да поднесете.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
LillyBratanova
LillyBratanova
06.02.2020 17:29
Здравейти, рецептата изглежда доста добра. За жалост това не е радопски пататник. И все пак, доста добре.
0
0