Начин на приготвяне
Пилешките гърди се сваряват до омекване. Лукът се нарязва на шайби. Една супена лъжица масло се разтопява и в него се запържва лукът до златисто.
Добавя се нарязаният на ситно чесън и се пържи още една минута. Печурките се нарязват на филийки, добавят се към лука и се пържат пет минути. Добавя се една супена лъжица брашно и при непрекъснато бъркане се пържи 3 минути.
Добавя се 1 чаена чаша от пилешкия бульон. При непрекъснато бъркане се готви 2 минути. Добавя се сметаната и сместа се загрява още 2 минути. Сваля се от котлона. Месото се нарязва на малки парченца и се пуска в гъбения сос. Добавя се сол и се разбърква.
Плънката се разпределя във формички за кексчета, намазани с мазнина. Приготвя се тесто, като брашното се смесва с останалото масло, добавя се бакпулверът и прясното мляко. Замесва се меко еластично тесто.
Разточват се малки питки и с тях се покриват формите за кексчета. Тестото се намазва с разбит жълтък. Пекат се 30 минути на 180 градуса. Сервират се горещи или студени.