Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Марокански хляб

Марокански хляб

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Марокански хляб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2 бр.

Необходими Продукти

  • брашно - 275 г
  • пълнозърнесто брашно - 175 г
  • сол - 2 ч.л.
  • прясно мляко - 125 мл
  • вода - 125 мл
  • сусам - 2 ч.л.
  • за маята
  • прясно мляко - 100 мл
  • вода - 50 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • мая - 2 ч.л. суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе маята. Сипете млякото с водата в купа, разбъркайте със захарта и накрая прибавете маята. Разбъркайте и оставете за 10 минути на топло място.

В дълбока купа смесете двата вида брашно и солта. Прибавете маята и млякото. Замесете меко тесто.

Разделете го на две части и оформете 2 средно големи питки. Сложете ги в набрашнена тава, покрийте и оставете на топло място място за около 1 час.

Загрейте фурната на 200 градуса, поръсете хлебчетата със сусама и запечете за 12 минути. Намалете фурната на 150 градуса и продължете да печете още 20-30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: