Леща Дал с бадеми

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Леща Дал с бадеми1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • олио - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • кимион - 2 ч.л. семена
  • горчица - 2 ч.л. семена
  • джинджифил - 2.5 см настърган корен
  • куркума - 2 ч.л.
  • чили - 1 ч.л.
  • гарам масала - 1 ч.л.
  • леща - 225 г червена
  • кокосово мляко - 400 мл
  • вода - 400 мл
  • домати - 5 бр. обелени и нарязани
  • лайм - сок от 2 бр.
  • кориандър - 4 с.л.
  • бадеми - 25 г филирани
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и маслото в тенджера и задушете лука за 5 минути. Прибавете чесъна, кимиона, моркова, семената горчица и джинджифила.

Задушете за още 5 минути, като от време на време разбърквате. Добавете куркумата, чилито и гарам масала. Задушете за още 1 минута.

Прибавете лещата, водата, кокосовото мляко и доматите. Овкусете със сол и черен пипер. Кипнете, намалете огъня и варете 45 минути.

Овкусете със сока от лайм и кориандъра, разбъркайте и гответе още 15-тна минути. Поръсете с бадемите и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: