Пикантно агнешко бутче

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пикантно агнешко бутче1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
175 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 2.7 кг
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер
  • мащерка
  • бяло вино - 120 мл
  • захар - 1/2 ч.л.
  • розмарин - 1/2 ч.л. сух
  • лимонов сок - от 1 бр.
  • горчица - 2 ч.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете няколко разреза в бутчето и сложете вътре чесъна.

Смесете заедно зехтина, червения пипер, горчицата, лимоновия сок, подправките, захарта и ги разбъркайте добре.

Намажете месото с пастата и го оставете да се маринова за 1-2 часа. Загрейте фурната на 200 градуса.

Сложете бутчето в тава, сипете виното и печете 20 минути. Намалете огъня на 160 градуса и печете още 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: