Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Яхнии»Яхния с патешко и маслини

Яхния с патешко и маслини

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Яхния с патешко и маслини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Готови ли сте да се справите с предизвикателството да приготвите сочно патешко"

Необходими Продукти

  • патици - 2 бр. по 1.5 кг всяка
  • лук - 225 г бейби
  • брашно - 2 с.л.
  • червено вино - 350 мл
  • бульон - 500 мл патешки
  • магданоз
  • риган
  • маслини - 115 г обезкостени
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патиците и изпържете частите в загрят тиган за около 12 минути. Извадете от тиган.

Загрейте 1 с.л. зехтин в тенджера и изпържете лукчетата, докато покафенеят. Поръсете с брашното и гответе още 2 минути.

Сипете виното и кипнете смесете, добавете патешкото и подправките, покрийте и задушете за 40 минути.

Прибавете маслините и продължете да готвите още 20 минути. Прехвърлете патешкото, лука и маслините в чиния.

Продължете да варите бульона докато се редуцира, залейте месото и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: