Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Кисели краставички без варене

Кисели краставички без варене

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Кисели краставички без варене
Снимка: Lenka
5 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
"По молба на по-силната половина на човечеството публикуваме тази рецепта за кисели краставички без варене!"

Необходими Продукти

  • корнишони
  • лук
  • черен пипер - 5 зрънца на буркан
  • синап - 1 щ. на буркан
  • сол - 1 с.л. на буркан
  • захар - 1 с.л. на буркан
  • оцет - 4 с.л. на буркан
  • копър
  • аспирин - 1 таблетка на буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на избраните от вас буркани сложете черния пипер и синапа. Добавете солта, захарта и оцета.

После наредете краставичките, като се стараете между тях да не остава място. След като бурканите са запълнени, добавете няколко резенчета лук отгоре, както и едно клонче копър.

Сложете и по един аспирин във всеки буркан. Накрая допълнете буркана с вряла вода и го запечатайте веднага. Готовите консерви се обръщат с капачката надолу.

В сезона на краставичките опитай и тази класическа рецепта за краставички или тези хрупкави кисели краставички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
44
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
хайде покажете рецепта: толкова краставици толкова сол толкова оцет и т.н.Само пишете дрънканици
20.09.2023 13:44
2
Marto_86
Marto_86
Захарта в случая, обезсмисля синапа според мен, ще омекнат по бързо. Оцета също ми се вижда излишен.
25.08.2021 15:56
3
1
Покажи всички подкоментари
Miss Tasty
Miss Tasty
като поомекнат, може да се ползват в руло стефани, пиле жулиен или пица
12.11.2019 10:11
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
по тази рецепта ги правя и аз и остават хрупкави докато не им доиде време до ги оползотворим
11.04.2016 17:31
6