Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Хапки»Панирани пилешки хапки с галета

Панирани пилешки хапки с галета

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Панирани пилешки хапки с галета
Снимка: Monika Ivanova
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Със сто процента пилешко месо са само домашно приготвените хапки, да не кажете, че не сме ви казали"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г филе /сварено/
  • яйца - 3 бр.
  • галета - 8 с.л.
  • черен пипер - 2 щ.
  • къри - 2 щ.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • зехтин - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на хапки, които се поставят с дълбок съд. Те се подправят с черен пипер, сол, къри и лимонов сок, разбъркват се добре и се оставят да поемат от подправките около час.

После ароматните хапки се овалват в галета, яйца, пак галета и последно в яйца.

Накрая се пускат в предварително загрята мазнина и се държат на огъня, докато хванат апетитна златиста коричка. Готовите хапки се поднасят по желание с млечно чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: