Яйца по чирпански

21/09/2015
тити
оттитиНовак
"Ето това е - до Чирпан да стигнеш, яйца да те научат да приготвяш, пръстите да си оближеш "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо103 539
  • Преглеждания за месеца914
  • Преглеждания за седмицата30
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцайте лука и целината ситно, а останалите зеленчуци нарежете на парчета. Задушете лука и целината и добавете морковите и чушките, като задушите за 4-5 минути.

Разбъркайте с червения пипер и сипете доматеното пюре, което сте размили в 2-3 с.л. вода. Добавете и нарязаните ситно домати, които може да замените и с консервирани.

Задушете за 10-15 минути с пресните домати и долейте до 1 л гореща вода. След кипването, добавете обелените и нарязани картофи.

Варете соса за около 20 минути и посолете. Отделете няколко супени лъжици от соса, оставете да се охлади и размийте в него брашното.

Върнете към ястието и бъркайте непрекъснато. Чукнете яйцата в соса и след няколко минути снемете от котлона.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Tsvetelina
Tsvetelina
04.09.2016 19:24
А може ли да разберем правилната последователност за термообработка на продуктите?
1
0
Ivo
Ivo
26.05.2016 14:46
Абсолютно неправилна последователност за термообработката на отделните продукти.
17
1

Виж всички коментари или напиши такъв