Кисели Динчета

Милица
Милица
Новак
21/09/2015
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 070
  • Преглеждания за месеца157
  • Преглеждания за седмицата136
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • диня - 10 кг малки незрели динчета
  • копър - 4 стръка
  • вода - 10 л
  • сол - 400 г
  • целина - 1 стрък
  • черен пипер - 4 - 5 зърна
  • синап - 1 с.л. зрънца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвят се здрави и твърди динчета, които се измиват добре и се подсушават. След това всяка диня се надупчва с игла на няколко места.

Подреждаме плодовете в подходящ съд, като между тях поставяме от подправките и зелениите.

Правим разтвор от водата и солта и чакаме, докато се получи еднородна течност. С получената саламура заливаме динчетата.

Ако е необходимо, приготвяме още от саламурата. Накрая затваряме съда. Така приготвената туршия се претаква всеки ден в следващите две седмици.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар