gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Бърза домашна лютеница

Бърза домашна лютеница

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k3k5010k
Бърза домашна лютеница1 / 2
23/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне120 мин.
Готвене20 мин.
Общо140 мин.
Порции10
"Като казваме бърза, не говорим за приготвянето, а за изяждането!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните, нарежете ги на кубчета, посолете ги и ги оставете да се отцедят. Междувременно нарежете останалите продукти на едри парчета, като може да посолите леко доматите и да ги оставите на наклонена повърхност, за да отделят част от излишната вода.

Сложете всички продукти (без чесъна и магданоза) в голяма и дълбока тава, поръсете със солта, захарта, оцета, виното и олиото и ги разбъркайте добре.

Покрийте с алуминиево фолио, но не плътно и печете на максимални градуси, докато се изпари водата и зеленчуците останат само на мазнина. Отстранете фолиото и добавете нарязания на филийки чесън. Печете още около 10 минути. Поръсете с магданоз и пасирайте. Разпределете в бурканчета, затворете плътно и варете 15-20 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: