gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Бърза домашна лютеница

Бърза домашна лютеница

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5018k
Бърза домашна лютеница1 / 2
12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
140 мин.
Порции
10
"Като казваме бърза, не говорим за приготвянето, а за изяждането!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните, нарежете ги на кубчета, посолете ги и ги оставете да се отцедят.

Междувременно нарежете останалите продукти на едри парчета, като може да посолите леко доматите и да ги оставите на наклонена повърхност, за да отделят част от излишната вода.

Сложете всички продукти (без чесъна и магданоза) в голяма и дълбока тава, поръсете със солта, захарта, оцета, виното и олиото и ги разбъркайте добре.

Покрийте с алуминиево фолио, но не плътно и печете на максимални градуси, докато се изпари водата и зеленчуците останат само на мазнина.

Отстранете фолиото и добавете нарязания на филийки чесън.

Печете лютеницата още около 10 минути. Поръсете с магданоз и пасирайте.

Разпределете в бурканчета, затворете плътно и варете 15-20 минути.

Бързата домашна лютеница е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: