Туршия с кисели домати

25/09/2015
Мариана
отМарианаНовак
"Опитайте и няма да сбъркате! Туршия с кисели домати, която ще хапвате с апетит, докато свърши!"
Приготвяне45 мин.
Общо45 мин.
Порции10-12
  • Преглеждания общо4 802
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата68
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • зелени домати - 10 кг
  • сол - 400 г
  • оцет - 400 мл винен
  • дафинов лист - 10 бр.
  • бахар - 20 зърна
  • черен пипер - 20 зърна
  • чесън - 3 - 4 глави
  • целина - 1 - 2 глави
  • вишневи листа - или дюлеви
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте доматите и ги надупчете на няколко места с голяма игла. Подредете ги плътно в буркани, като между тях поставите вишневи и дюлеви листа, скилидки чесън е резени целина.

Напълнете бурканите с вода, за да измерите колко ще ви е нужна.

Излейте водата в тенджера, като отстраните 100 мл. Сложете солта, подправките и оцета и разбъркайте добре.

Залейте доматите, затворете плътни и приберете на тъмно и студено. Туршията ще бъде готова след 3-4 седмици.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар