Постен ориз с домати

Постен ориз с домати

MarianaMariana
Джедай
561
793
2k
24/09/2015
"Предложението за днес - обичана дори и от заклетите месоядци вегетарианска класика"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 207
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • ориз - 2 ч.ч.
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • домати - 4 бр.
  • олио - 7 - 8 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - 1 връзка
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете морковите на колелца и ги задушете с малко вода и олио до омекване.

След това добавете ориза, водата и бялото вино. Гответе на тих огън, докато оризът поеме течността, после прехвърлете в тава.

Отгоре поставете настърганите домати и половината от магданоза.

Налейте още малко вода и печете постния ориз на умерена фурна до готовност. Преди поднасяне поръсете с останалия магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар