Агнешко задушено с боб

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Агнешко задушено с боб1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ако баба имаше тенджера под налягане, само такова агнешко щеше да ни приготвя"

Необходими Продукти

  • праз - 1 стрък
  • агнешко месо - 400 г агнешка плешка
  • боб - 250 г
  • домати - 2
  • сол
  • мащерка
  • дафинов лист
  • лук
  • чесън
  • сос - Уорчестър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера под налягане слагаме до чаша и половина нарязан лук, боба, 3-4 чаши вода, нарязаните домати, подправките и месото.

От месото можем да махнем мазнината – при агнешко и овче острият вкус се дължи основно на мазнината.

Когато вентилът на тенджерата покаже, че налягането е достатъчно, засичаме 30 минути и ястието е готово. Можем да се поднесе с кускус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
57
40
32
20
10
Дай твоята оценка: