Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Гъбена супа»Гъбена крем супа с манатарки

Гъбена крем супа с манатарки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Гъбена крем супа с манатарки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"И с пресни става, но със сушени манатарки ароматът е невероятен"

Необходими Продукти

  • манатарки - 2 ч.ч. сушени
  • вода - 3 ч.ч.
  • масло - ¼ ч.ч.
  • лук - ½ ч.ч.
  • чесън - 1 скилидка
  • сметана - 1 ч.ч.
  • бульон - 2 кубчета пилешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте манатарките с водата и ги оставете да се накиснат за поне 1 час. Разтопете маслото и запържете лука и чесъна.

Добавете отцедените гъби и прецедената вода, в която се киснаха. Пуснете в супата кубчетата бульон и кипнете.

Внимателно прибавете сметаната, като непрекъснато разбърквате.

Кипнете отново гъбената супа, пасирайте и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: